top of page

Marktinfo - Update

De situatie die ik vorige week omschreven heb is nu helaas volledig geëscaleerd. De weinige prijzen die wij de laatste dagen van de fabrieken ontvangen hebben voor quarto platen liggen meer dan 500 euro/ton hoger dan de prijsindicaties die een week eerder waren afgegeven. En dit alles in combinatie met zeer beperkte tonnages die wij dan “mogen” kopen.


Niemand had ooit het verschroeiende tempo van deze prijsverhogingen kunnen voorspellen en de gevolgen voor de verkoopprijzen en de beschikbare voorraad zijn dus helaas ook dramatisch.


De verkoopprijzen uit voorraad zijn op een week tijd tot ver boven de 2000 euro/ton gestegen en deze tendens zal zich de komende weken en maanden zonder enige twijfel nog verder doorzetten. U moet dan denken in grootorde van honderden euro’s per ton, niet tientallen.


De behoefte vanuit de markt is momenteel een veelvoud van wat er effectief beschikbaar is. Hier is op korte termijn helaas geen oplossing. De vrees bestaat dan ook dat sommige projecten niet zullen doorgaan of uitgesteld dienen te worden wegens “onbetaalbaar” of “geen materiaal beschikbaar”.


Daarom denk ik dat, zoals vorige week ook aangegeven, het allerbelangrijkste is dat u voor lopende projecten of concrete behoeften altijd beschikbaarheid en prijs checkt zodat u niet voor verrassingen komt te staan waar u, voor zover dat sowieso nog mogelijk is, geen rekening mee had gehouden. Een verwittigd man …..


Vanaf nu zullen wij onze voorraad elke week updaten. Die kan u zoals altijd raadplegen via onze website. Check daarbij ook altijd de 2de pagina met “niet standaard afmetingen”. Beschikbaarheid voor materiaal dat wij in april zullen ontvangen kan u altijd bij ons opvragen maar prijzen zullen wij hiervoor helaas nog niet kunnen geven. Daarvoor is de situatie momenteel veel te onduidelijk.


Ter herinnering : Onze offertes zijn standaard maximum 24 uur geldig en zijn altijd onder voorbehoud beschikbaarheid op het moment van bestelling.

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page